SPELT MED LAKS OG AVOKADO SAMT
PARMESAN/BASILIKUM BOLLER
Et lækkert måltid, der både mætter og er sundt :-)
2½ dl perlespelt, 1 bdt grønne asparges i snitter, 1 rødløg i skiver, 1 pose pinjekerner, 2 modne avokado i tern, 2 lakseportioner uden skind, citronolie
Kog spelten efter anvisning på posen. Rist pinjekerner på panden til de er gyldne. Pensl citronolie på laksen og bag den i ovnen ved 200 grader i 20 min. Køl laksen af og smuldr den i mindre stykker. Bland spelt med asparges, rødløg, pinjekerner, avokado og laks. Jeg brugte citronolie som dressing dertil.
PARMESAN/BASILIKUM BOLLER:
25 gr gær, 1 dl mælk, 25 gr smør, 1 æg, 100 gr friskrevet parmesan, 1 potte frisk basilikum, ½ tsk groft salt, 250 gr hvedemel, samt 1 æg til pensling
Smelt smør og hæld mælk deri. Opløs gær deri. Tilsæt salt, æg, ost og basilikum. Rør mel deri, men hold lidt igen med melet. Stil dejen til hævning 30 min. Ælt dejen igen og form 22 boller, der stilles på bageplade med bagepapir: 1 bolle i midten, sæt 7 boller med lidt afstand udenom. Placer resten af bollerne udenom i en cirkel. Lad dem hæve 30 min. Pensl bollerne med æg.
Bages midt i ovnen ca 15 min ved 225 grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar