LUNE HVEDER MED KARDEMOMME
Det er en kendt skik i Danmark, at spise lune hveder Storebededags aften.
I vores familie spiser vi dem lune med smør og marmelade.
Her er mit svar på lækre hjemmebagte hveder:
50 gr gær, 4 dl mælk, 1½ sammenpisket æg, ½ tsk groft salt, 1 tsk stødt kardemomme,
1 spsk sukker, 675 gr hvedemel, ½ sammenpisket æg til pensling
Lun mælk(lillefingervarmt). Rør gær ud i mælken. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig.
Stil dejen til hævning ½ time. Ælt dejen igen og form til 16 boller. Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 20 min.
Pensl dem med æg og bages midt i ovnen i ca 20 min (forskelligt fra ovn til ovn) ved 200 grader.
Flæk bollerne, rist den på skærefladen og spis dem lune med smør og marmelade
God Bededag til jer alle :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar