torsdag den 15. maj 2014


LUNE HVEDER MED KARDEMOMME



Det er en kendt skik i Danmark, at spise lune hveder Storebededags aften.

I vores familie spiser vi dem lune med smør og marmelade.

Her er mit svar på lækre hjemmebagte hveder:

50 gr gær, 4 dl mælk, 1½ sammenpisket æg, ½ tsk groft salt, 1 tsk stødt kardemomme, 
1 spsk sukker, 675 gr hvedemel, ½ sammenpisket æg til pensling

Lun mælk(lillefingervarmt). Rør gær ud i mælken. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig.
Stil dejen til hævning ½ time. Ælt dejen igen og form til 16 boller. Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 20 min.
Pensl dem med æg og bages midt i ovnen i ca 20 min (forskelligt fra ovn til ovn) ved 200 grader.


Flæk bollerne, rist den på skærefladen og spis dem lune med smør og marmelade

God Bededag til jer alle :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar