søndag den 18. maj 2014

TIRAMISU MED KAFFE OG CHOKOLADE:

Jeg har en forkærlighed for det italienske køkken og lader mig tit inspirere af deres lækre og ofte rustikke kogekunst. Derfor har jeg rigtig mange gange lavet Tiramisu, og har nu leget mig frem til min egen version af Tiramisu :-) 
Denne helt fantastiske dessert er virkelig en vinder hos mig.
Og det gode ved den er, at man kan variere den på så mange måder. Man kan undlade kakao, man kan tilsætte sin favorit likør i kaffen, eller blande frisk bær i cremen. 
Denne opskrift rækker til 4 dessert glas eller et lille fad.

2 past. æggeblommer, 250 gr mascarpone, 50 gr sukker, 2 spsk kakao, 2 past. æggehvider, ca 8 ladyfingers, 1 dl kaffe

Pisk blommer med mascarpone, sukker og kakao. 
Pisk hvider stive og vend dem i mascarponen.
Dyp ladyfingers i kaffen og læg 2 halve ladyfingers i hvert glas. læg en stor skefuld creme ovenpå og gentag med ladyfingers og creme.
Stil desserten i køleskabet i ca 5 timer.
Drys evt med revet chokolade. Her har jeg drysset med tørret jordbær og pyntet af med chokolade dyppet jordbær.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar