søndag den 18. maj 2014

PORCHETTA PÅ WEBEREN
OG RUSTIK BØNNESALAT


Igår havde vi gæster til aftensmad, og jeg fik en utrolig stor trang til italiensk inspireret mad. Derfor lød menuen igår på Porchetta med bønnesalt og bagt kartoffel. Og til dessert Tiramisu.

PORCHETTA PÅ WEBEREN:

1 svineslag på ca 2 kg, 5 fed hvidløg, en håndfuld persille, en håndfuld frisk timian, en håndfuld frisk merian, en håndfuld frisk estragon, salt og peber, kødsnor, 1 foliebakke

Snit sværen på svineslaget. Vend svineslaget med kødsiden opad. Snid kødet med salt og peber. Hak hvidløg groft. Fordel hvidløg og urter på kødet og rul sammen som en "roulade". Bind kødsnor rundt om og stram godt til. Gnid sværen med groft salt.
Læg porchettaen i en foliebakke og hæld vand deri (ca 2 cm).
Sæt stegen på en varm grill ved indirekte varme og lad grillen holde en temperatur på ca 190 grader. Porchettaen skal have ca 3-3½ time. Vend den flere gange undevejs og fyld evt mere vand på, så den ikke steger tør. Til sidst tages stegen af foliebakken og steget på direkte varme, så sværen bliver sprød hele vejen rundt. Stegen skal have en kernetemperatur på 65-70 grader.

RUSTIK BØNNESALT:


ca 300 gr bønner, 1 pk bacon i ten 7-10 grønne asparges, 1 bakke cherrytomater, 2 tsk sukker, 1 tsk salt, 2 tsk rosmarin, 75 gr valnøddekerner, reven skal af 1 citron

Halver tomaterne og sæt den med skæresiden opad på en bageplade med bagepapir. Drys den med sukker, salt og rosmarin. Bag dem 3 timer ved 120 grader i ovnen. Skyld bønner og asparges. Snit asparges. Steg bacon sprød på panden og hæld fedtet fra. Hak valnøddekerner groft og riv citronskallen. bland det hele sammen i en skål.

Hertil fik vi bagte kartofler med en krydderurte-creme fraiche. Creme fraichen var blandet med de samme slags urter der kom i porchettaen, samt knust hvidløg


Ingen kommentarer:

Send en kommentar