lørdag den 6. december 2014

VANILLEKRANSE

Vanillekranse er nok en af de mest almindelige julesmåkager i de danske hjem gennem julemåneden. For mig er det vigtigt at vanillesmagen virkelig træder i kraft, ellers syntes jeg de er kedelige. Vanille er jo et helt igennem fantastisk krydderi. 

Opskriften giver ca 40 stk

250 gr hvedemel
150 gr sukker
190 gr blødt smør
1 sammenpisket æg
1 knsp bagepulver
korn af 2 vanillestænger
50 gr finthakket smuttede mandler

Bland alle de tørre ingredienser. 
Smuldr  smørret deri.
Saml dejen med æg.
Stil dejen på køl et par timer eller til næste dag.
Kør dejen gennem kødhakkeren med stjernepladen og form som kranse. Jeg bruger kødhakkeren til min Kitchen Aid, men en gammeldags kødhakker med håndsving kan også bruges.
Bag kagerne på en bageplade med bagepapir midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 8 min


Ingen kommentarer:

Send en kommentar