fredag den 5. december 2014

CHOKOLADEKIKS MED ET TWIST AF JUL


Stort set alle børn elsker chokolade kiks. Jeg har valgt at lave dem selv, og for at gøre dem mere sjove og spændende, har jeg drysset hakkede bismarckstokke over.
Chokolade kiksene kan holde sig ca 5 dage....hvis de altså ikke er spist inden :-)

Opskriften giver 15-20 chokolade kiks:

Vanillekiks:
2 tsk vanillesukker
70 gr flormelis
150 gr blødt smør
200 gr hvedemel
25 gr fint mandelmel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
½ dl koldt vand

Bland alle ingredienser godt og tilsæt vand til sidst. Ælt dejen godt sammen og sæt den i køleskabet ½ time.
Rul dejen ud (ca 3 mm tyk) og brug et lille eller alm glas til at stikke dejen ud i 30-40 cirkler. Stik et hjerte ud i halvdelen af cirklerne.
Bag kiksene på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader, til de er let gyldne, ca 7 min.

Chokoladeganache:
200 gr god mørk chokolade (60%)
2 dl piskefløde

Hak chokoladen fint.
Varm fløden op til ca 80 grader og hæld det over chokoladen. Vend det rundt til en glat og ensartet ganache med en dejskraber. 
Lad ganachen stå ½ time i stuetemperatur.
Fyld ganache i en sprøjtepose og fordel en god klat ganache på alle kiksebundene. Læg med det sammen kikselåget med hjertet ovenpå og tryk let låget på, så ganachen fordeler sig ud til siderne.
Lad chokoladekiksene lufttørrer et par timer i stuetemperatur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar