SQUASH DELLER
Som jeg før har nævnt her på bloggen, så har min sviger mor en køkkenhave, af en anden verden. Det er der vi forsyner os med alt lige fra kartofler, rødbeder og gulerødder til salat, asparges og hindbær. For en som mig, der elsker at stå i køkkenet og elsker friske og lækre råvarer, er det jo næsten en gave sendt fra oven.
I går blev vi ringet op af svigermor, om vi ville have majskolber. Vi takker selvfølgelig ja, og hjem kommer majskolber, tomater, rødbeder, agurker, peberfrugt og nok den største squash, der var i haven.
En kæmpe squash på knap 3 kg. Så meget squash spiser vi ikke ad gangen. Og børnene er ikke specielt vilde med squash. Hjemme hos os skal vi helst kamuflere squashen, før de spiser den.
Så nu er der bagt grove squashboller, krydret squashkage.....og sidst men ikke mindst squash deller :-)
Dellerne kan evt serveres med pasta og en hjemmelavet tomatsauce og et drys revet ost over :-)
Giver ca 12 deller:
ca 400 gr groftrevet squash
2 æg
1 dl grahamsmel eller havregryn
½ finthakket løg
1 dl revet ost
1 håndfuld frisk timian
1 spsk olivenolie
salt og peber
Alle ingredienser røres sammen.
Måske skal der mere havregryn i.
Med en spiseske formes dellerne og sættes på en bageplade med bagepapir.
Bag dellerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-25 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar