mandag den 27. juli 2015

RØD STIKKELSBÆR MARMELADE MED VANILLE


Ren sommer på glas. Hvor fantastisk er det ikke, at kunne udnytte alle de lækre sommerbær og lave lækker marmelade, det smager fuldt ud af sommer. Og endnu mere fantastisk, at kunne gemme det til det mørke efterår og mindes smagen af sommer. 
Jeg har brugt røde stikkelsbær, men de grønne kan også sagtens bruges.
Jeg har ikke brugt så meget sukker som der egentlig skulle i, da jeg gerne vil beholde en smule syrlighed og fremtone den lækre vanille :-)

300 gr stikkelsbær
130 gr syltesukker
1 stang vanille
1 spsk atamon

Vask stikkelsbærene og klip stilkene af.
Stikkelsbær, sukker, vanillestang og korn kommes i en gryde.
Kog det op og lad det koge ca 15 min.
Tag vanillestangen op og blend marmeladen med en stavblender.
Skold sylteglas og skyl med atamon.
Hæld den varme marmelade på glas og kom vanillestangen deri.
Luk straks glasset og lad det køle ned til stuetemperatur før det sættes i køleskabet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar