GULERODS SUPPE MED MYNTE OG KOKOSMÆLK
Kender I det, at man beder sin bedre halvdel om at handle en enkelt ting eller to, og så er det slet ikke i nærheden af det du bad om, som han kommer hjem med?????
Den anden dag skrev jeg til min kæreste, om han gad købe salat med hjem. Hvordan han har fået den vendt, aner jeg ikke, men han kom hjem med 2 kg gulerødder :-)
Nu var det jo ikke lige gulerødder jeg manglede, så for at få noget ud af situationen, og for ikke at glemme de 2 kg gulerødder, gik jeg i køkkenet. Skabe og skuffer blev endevendt og resultatet blev intet mere end lækkert :-)
Nok til 4 pers:
2 finthakkede løg
1 tsk oliven olie
1½ kg gulerødder (skrællet og skåret i tern)
3 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
10-15 blade frisk mynte
1 tsk paprika
15 dl kyllingefond
1½ dl kokosmælk
salt og peber
Topping
1 spsk Cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt
Frisk mynte
Ristede solsikkekerner
Svits løg i olie, til de er klare og blanke.
Tilsæt hvidløg gulerødder, spidskommen, mynte og paprika.
Svits i ca 5 min.
Tilsæt kyllingefonden og kog ved svag varme til gulerødderne er kogt møre.
Blend suppen med en stavblender nede i gryden.
Rør kokosmælken deri og smag til med salt og peber.
Suppen skal gerne have en lidt tyk og cremet konsistens. Er den for tyk, kan den tyndes med lidt mælk eller vand.
Top med en spsk cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt samt lidt ristede solsikkekerner og frisk mynte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar