søndag den 11. september 2016

SPINAT-PANDEKAGER MED LAKS


Jeg vil gerne være den første til at indrømme, at jeg hader madpakker. Jeg hader at smøre dem lige så meget, som jeg hader at spise dem. Så derfor laver vi noget helt andet fra tid til anden, bare for at få noget andet end de flade rugbrøder, der ligger og sveder i skoletasken en hel formiddag.

Denne søndag var i afslapningens tegn....ingen gæster, ingen arbejde og ingen aftaler. Så der var al rigelig tid til at finde på noget lækkert til morgendagens madpakker.
Valget faldt på noget med laks, og BUM så var jeg i fuld sving ved komfuret for at lave spinatpandekager :-)

Signe er nok den her i huset, som helst vil forblive ved det vante, så hun har smurt en grovbolle med pålæg til imorgen :-) Fair nok :-)

Portionen giver 12-14 pandekager:

300 gr frossen, hakket spinat
4 æg
100 gr hvedemel
70 gr grahamsmel
½ tsk salt
1 knsp revet muskatnød
4½ dl mælk
smør eller olie til stegning

Optø spinat og klem så meget væde fra, som muligt.
Pisk æg, hvedemel, grahamsmel, salt og muskatnød sammen.
Vend spinat deri.
Pisk mælken i gradvist, til du har en tynd pandekagedej.
Smelt lidt smør på panden og steg pandekagerne 2-3 min på hver side.

Jeg har valgt at lade pandekagerne køle helt af. Smøre dem med Philadelphia smøreost og fylde dem med salatblade og røget laks.
Men ellers er de også lækre mens de er lune og med andre slags fyld, som fx kylling, svampe, grøntsager osv.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar