torsdag den 19. juni 2014

RABARBER TRIFLI MED MARCIPANCHIPS


Lige pt tænker jeg ikke i andet end rabarber.  Så det endte med en dessert på en ganske almindelig torsdag......bare fordi :-)
Og heldigvis havde jeg en smule marcipan der snart skulle bruges, en slat piskefløde jeg ikke skulle bruge og en rest makroner. Så går det løs i køkkenet, og VUPTI....så er der serveret :-)

(5 pers)
450 gr rabarber
200 gr sukker
1 vanillestang
1/4 dl vand
20-30 makroner
10-15 tynde marcipanskiver
Creme:
2 past. æggeblommer
50 gr sukker
2 dl piskefløde
½ vanillestang

Rens rabarber og snit dem i skiver. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Rabarber, sukker vanillekorn, den flækkede vanillestang og vand bringes i kog og koges til det ligner grød. Stilles i køleskabet.

Knus makroner groft.

Pres marcipanen skiverne flade og bag dem på en bageplade med bagepapir i en 200 grader varm ovn i ca 5 min. Hold øje med dem, da det pludselig kan gå hurtigt og de brænder på.

Pisk de past. æggeblommer sammen med sukker og korn af ½ vanillestang.
Pisk fløden til flødeskum og vend æggemassen deri, til det bliver en cremet, ensartet masse.

Fyld ca 1½ spsk rabarber i et dessertglas, et lag af knuste makroner lægges ovenpå, ca 1½ spsk rabarber kommes ovenpå. Slut af med ca 1½ spsk creme. Serveres med de sprøde marcipanchips.

God sommer og velbekomme :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar