torsdag den 26. juni 2014

BLÅBÆR TÆRTE MED CITRON OG HVID CHOKOLADE


Min anden slags kage til kagebordet Sankt Hans aften er denne vildt lækre dessert kage. Den kan både serveres med en god vanilleis eller creme fraiche.

100 gr smør
100 gr + 50 gr hvid chokolade
180 gr sukker
2 tsk vanillesukker
2æg
revet skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk presset citronsaft
 150 gr mel
150 gr blåbær

Sæt ovnen på 200 grader.
Smelt smør i en gryde. Tag den af varmen og smelt de 100 gr hvid chokolade deri.
Rør sukker, vanillesukker og æg i smørret.
Tilsæt citronskal og citronsaft.
Tilsæt melet.
Rør det hurtigt til en ensartet dej.
Fordel dejen i et smurt tærtefad (ca 24 ci i diameter).
Hak de 50 gr hvid chokolade og drys chokolade og blåbær ud over dejen.
Bag tærten i ca 25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar