torsdag den 12. juni 2014


HYLDEBLOMST SAFT



Lige nu står hyldeblomsterne i fuld flor. Så hvis man vil udnytte naturens skattekammer, så er det bare med at komme ud og plukke løs.
Og så er det jo bare utrolig lækkert at tage en kande hjemmelavet hyldeblomst saft med ud på terassen....når det danske sommervejr ellers tillader det :-)

50-70 hyldeblomst buketter, 3 l vand, 1½ kg sukker, 6 citroner, 30 gr citronsyre

Skyl hyldeblomst fri for snavs og små dyr. Skær citronerne i skiver. Læg blomster og citroner i en stor suppegryde. Kog vandet og hæld det over blomsterne og citronerne. Tilsæt sukker og citronsyre. Lad det hele småkoge i ca 15-20 min, indtil sukkeret er opløst.
Dæk gryden med husholdningsfilm og stil i køleskabet.
Lad det stå i 3 dage, hvor du rører i det et par gange om dagen.
Allerede fra første dag, kan du mærke duften af hyldeblomst i køleskabet :-)

På tredje dagen hælder du saften gennem en tætflettet si eller et klæde.
Hæld saften på atamon skyllede flasker og opbevar dem på køl

God sommer :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar