HINDBÆR PANNA COTTA TÆRTE
Vi holdte Daniel's 15 års fødselsdag igår. Jeg havde leget lidt i køkkenet og var noget spændt på resultatet af desserten. Jeg havde fundet en opskrift, men typisk mig....så kan jeg ikke holde mig til opskrifter. Jeg legede mig frem og resultatet var fantastisk :-)
Opskriften giver to tærter:
24 digestive kiks, 150 gr smør, 2 tsk sukker, chokoladefolie (kageplastik)
Kom kiks, smør og sukker i røremaskinen. Rør til kiksene er godt smuldret og smørret fordelt godt. Sæt chokoladefolie rundt i kanten på springformen, så den holder alt fyldet på plads. Fordel kiksene i springformen og pres blandingen godt ned i bunden.
10 blade husblas, ½ l piskefløde, 1 l A38 med hindbær, 200 gr hindbær, 1 vanillestang, 2 håndfulde sukker,
Kog hindbær med sukker og korn af vanillestang samt de flækkede vanillestænger. Læg husblas i blød i koldt vand. Bring fløden i kog. Tag fløden af varmen. Kram vandet fra husblas og smelt husblas i den varme fløde. Sigt den kogte hindbær. Bland fløden med A38 og hindbærsaften. Hæld blandingen i springformen og stil den på køl mindst 4 timer. Tærten kan med fordel laves dagen før.
Her har jeg pyntet med revet chokolade og sigtet, frysetørret hindbær. Man kan også pynte med friske hindbær....men jeg kunne desværre ikke finde nogen hos købmanden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar