fredag den 14. november 2014

SARAH BERNHARD KAGER


Sarah Bernhard kager er lille himmelsk mundfuld....en kage, der ligger på grænsen mellem konfekt, flødekage og tørkage.
Jeg eeeelsker Sarah Bernhard kager, men efter et par stykker, så er man altså også færdig.
Men kombinationen af den sprøde makron, den bløde chokolade ganache og den knækkende chokoladeskal, er helt fantastisk  :-)
Idag er der så mine kollegaer, der skal hygge sig lidt ekstra i kaffepausen  :-) 


Portionen giver ca 20 kager:

2 dl piskefløde
75 gr god, mørk chokolade (ca 70 %)
ca 20 makroner
150 gr god, mørk chokolade til overtræk (ca 70%)

Kog fløden op i en gryde. Pas på det ikke brænder på.
Hak chokolade fint, og smelt det sammen med den varme fløde.
Kog chokoladecremen ved svag varme under omrøring i ca 5 min.
Lad cremen stå i køleskabet i min 4 timer, gerne til dagen efter, så den kan sætte sig.
Pisk ganachen/cremen let med håndmixeren.
Top makronerne med en teskefuld ganache.
Stil kagerne på køl i en times tid.
Hak chokoladen fint og smelt det over et vandbad.
Fordel smeltet chokolade over kagerne, så ganachen er helt dækket. Brug evt en kniv til at smøre det rundt på hele kagen.
Stil kagerne koldt indtil chokoladen er stivnet. 
Sarah Bernhard kagerne skal serveres direkte fra køleskabet, da de er bedst når de er helt kolde.

God weekend og velbekomme  :-)

1 kommentar:

  1. Jeg håber kollegerne nød kagerne�� eeeeellllsker Sarah Bernard kager

    SvarSlet