søndag den 5. oktober 2014

CHEESECAKE MED LIME OG HINDBÆRGELE


Børnene har været på weekend hos deres farmor og bedstefar, hvor det var hygge, forkælelse og sjov, der var i højsædet. For at gøre aftenhyggen lidt ekstra lækker, lavede jeg denne cheesecake, som de fik med. David bestemte, at der skulle hindbærgele ovenpå, men der kan sagtens bruges andre bær...evt. solbær, ribs mm. Og til de helt store chokolade elskere, kan cheesecaken toppes med en lækker chokoladeganache  :-)

Opskriften rækker til 1 cheesecake:

Kiksebund:
15 digestive kiks
110 gr smør

Ostecreme:
4 blade husblas
400 gr Philadelphia Flødeost Original (ikke light)
100 gr flormelis
2 tsk fintrevet limeskal 
2½ dl piskefløde

Hindbærgele:
200 gr hindbær (frosne)
50 gr sukker
2 blade husblas

Tænd ovnen på 175 gr.
Knus kiks og bland dem med smeltet smør.
Fordel dem i en springform og pres kikseblandingen godt sammen og helt ud til kanterne. 
Bag kiksebunden i den forvarmet ovn i 12-15 min.
Stil den til afkøling mens du laver ostecremen.

Læg husblas i en skål med koldt vand og stil det i køleskabet.
Pisk Philadelphia, flormelis og revet limeskal sammen i en stor skål.
Pisk fløden til en blød flødeskum i en anden skål.
Kram forsigtigt det værste vand af det udblødte husblas og smelt husblas over vandbad.
Rør 4-5 spsk flødeskum med den smeltede husblas. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen. Brug helst en dejskraber, når du vender tingene sammen.
Fordel cremen ovenpå kiksebunden i springformen. Vip springformen rundt, så cremen bliver pænt fordelt.
Stil kagen i køleskabet i ca 2 timer, til cremen stivner.

Kog hindbær med sukkeret til de er møre og sukkeret er opløst. Læg husblas i en skål med koldt vand og stil i køleskabet ca 10 min. Sigt hindbær over i en skål, så det kun er saften du har tilbage. 
Kram vandet fra den udblødte husblas og smelt det over et varmt vandbad. Rør 4-5 spsk hindbærsaft i den smeltede husblas. Rør resten af saften deri. Lad hindbærgeleen stå lidt på bordet til den er lillefinger-varm. Fordel den over kagen og stil den tilbage i køleskabet et par timer, til hindbærgeleen er stivnet. Drys evt chokolade over, eller som jeg har gjort på denne: Hasselnødde crunch.

Cheesecake kan sagtens serveres til både en kop kaffe eller som dessert  :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar