tirsdag den 14. oktober 2014

HJEMMELAVET RØDKÅL MED TRANEBÆR


Nu er butikkerne begyndt at sælge rødkål, og det skal selvfølgelig udnyttes  :-)
Jeg vil helst lave så meget muligt selv herhjemme. Det er nemt at lave og så smager det altså også bare meget bedre.
Når jeg alligevel skal igang med at sylte, om det så er rødkål, rødbeder, drueagurker eller marmelade, så bliver der lavet store portioner, så det kan række til næste sæson.
Jeg lavede rødkål ud af 3 kålhoveder, som gav 8 glas....det burde række til et stykke tid  :-)
Denne rødkål slår nemt de billige rødkål man kan købe i supermarkederne  :-)

 2 kg rødkål (½ stort eller 1 lille)
½ l lagereddike
½-1 spsk salt
350 gr sukker
3 dl tranebærsaft
Atamon til rødkål, og til at skylle glas i

Fjern de yderste blade fra rødkålen.
Snit rødkålen fint og kom det i en stor gryde.

(Jeg snitter mit rødkål fint, men vil du have en grovere tekstur, så snitter du det bare grovere)
Hæld eddike over, og lad det simre i en times tid.
Undervejs brug en grydeske til at presse rådkålen ned under lagen.
Tilsæt sukker, salt og saft og lad det koge yderligere 20 min.
Tilsæt 1 spsk atamon og rør rundt.
Brug evt. en pasta"gaffel" til at fange rådkålen. Øs rådkålen op i atamon skyllede glas og hæld til sidst den varme lage over.
Luk lågene på glassen imens de stadig er brandvarme. På denne måde dannes der undertryk i glassene, når rødkålen bliver kold.
Opbevares mørkt og køligt (evt ude i garagen)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar