søndag den 19. oktober 2014

VALNØDDE LAGKAGE MED NUGATMOUSSE


Den anden kage jeg lavede til mine svigerforældres guldbryllup, var denne helt fantastiske og lækre kage. Det er en af Mette Blomsterberg's opskrifter.
Til denne kage har jeg selvfølgelig ganget opskriften op, men her følger opskriften, der svarer til en enkelt springform på ca 24 cm.

Valnøddebund:
4 æg
korn af ½ vanillestang
165 gr sukker
100 gr valnøddekerner
150 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knsp fint salt

Pisk æg, vanillekorn og sukker luftigt.
Hak valnøddekerne fint og bland dem sammen med mel, bagepulver og salt.
Vend æggesnapsen sammen med valnøddeblandingen med en dejskraber.
Smør en springform og fordel dejen i formen. 
Bag kagen ca 25 min ved 175 grader.
Lad kagen køle helt af inden du tagerden ud af formen.
Flæk kagen i to med en skarp kniv.
Vask Ringen fra springformen af, sæt den på et fad og læg kageplast på indersiden af kageringen.
Læg den ene kagebund i bunden.

Nugatcreme:
6 blade husblas
300 gr blød nugat
½ dl stærk kaffe
6 dl piskefløde
120 gr pasteuriserede æggeblommer

Læg husblas i blød i koldt vand i ½ time.
Smelt nugat i en skål over vandbad. Tag skålen væk fra vandbadet.
Pisk fløden til skum.
Kram vandet fra husblassen og smelt det sammen med kaffen i en lille gryde (den må kun være ca 50 grader varm).
Tag gryden af varmen og kom hurtigt æggeblommerne i kaffen og rør godt rundt.
Kom kaffeblandingen i den smeltede nugat. Rør godt.
Vent et par minutter og kom halvdelen af det piskede fløde i nugatmassen og pisk godt.
Kom resten af flødeskummet i nugatmassen og vend forsigtigt sammen til en ensartet creme.
Del nugatcremen i tre lige store portioner.
Fordel den ene del på valnøddebunden og læg den anden valnøddebund ovenpå. Pres let.
Fordel den anden del nugatcreme på den øverste valnøddebund.
Stil kage i køleskabet i  mindst 4 timer eller til næste dag.
Den sidste del nugatcreme dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskabet indtil kagen skal pyntes.

Drys:
ca 150 gr valnøddekerner

Hak valnøddekernerne helt fint, evt i en blender. Det skal være næsten som mel.
Pisk den sidste nugatcreme luftig.
Befri kagen fra kagering og kageplast.
Smør kagen op med nugatcreme.
Drys og pres de finthakkede valnøddekerner over hele kagen.
Er der mere nugatmousse tilbage, pyntes kagen med små nugat toppe ovenpå kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar