lørdag den 11. oktober 2014

CHOKOLADE CHEESECAKE MED RISTEDE HASSELNØDDER


Til vores årlige bål-aften hos min mor, har jeg lavet denne dessert kage. Med cremet chokolade, frisk mint og lækre ristede hasselnødder på en sprød kiksebund. Der er vist ikke andet at sige end MUMS  :-)

BUND:
15 digestive kiks
100 gr smeltet smør

FYLD:
200 gr hvid chokolade
100 gr mørk chokolade med mint
1½ dl piskefløde
250 gr mascarpone

PYNT:
25-50 gr hasselnødder

Smuldr kiks i røremaskinen og bland det med smeltet smør. Pres kiksemassen godt sammen i en springform og bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca 12 min.

Hak chokoladen i små stykker. Kog fløden op og hæld den over chokoladen. Rør langsomt med en dejskrabet indtil chokoladen er smeltet og har fået en cremet konsistens. Kom mascarponen i chokolade blandingen og rør til det er en ensartet creme. Hæld fyldet ud over den afkølede kiksebund og stil kage på køl i mindst 6 timer.

Halvér hasselnødderne og rist dem på en tør pande. Skallen vil falde af nødderne og når de er afkølet pyntes cheesecaken med de ristede hasselnødder.

Kagen kan sagtens laves dagen før  :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar