KAGE MED SMAG AF SOMMER
Til mine svigerforældres guldbryllup lavede jeg bl.a. tre stk af denne kage.
En lækker chokolade kage med hindbær/yoghurt mousse toppet med brombær gele. Alle bær ude fra min svigermors have selvfølgelig :-)
Derudover lavede jeg også en stor valnøddekage med kaffe/nugat mousse. Den opskrift er også på bloggen :-)
Chokoladekage:
300 gr mel
250 gr sukker
1½ tsk natron
3 spsk kakao
1 tsk vanillesukker
3½ dl kærnemælk
½ dl oliemargerine
Bland sukker, mel, kakao, vanille og natron sammen.
Rør kærnemælk og oliemargerine godt med melblandingen.
Fordel dejen grundigt i en smurt springform.
Bag kagen i ca 30 min ved 200 grader.
Lad kagen afkøle.
Stil kagen på et kagefad og sæt ringen omkring kagen igen.
Hindbærmousse med yoghurt:
300 gr frosne hindbær
2 spsk flormelis
2 tsk vanillesukker
2 dl yoghurt naturel
½ l piskefløde
5 blade husblas
Optø bær og kog i min 3 min for at dræbe bakterier.
Mos bær gennem en si for at undgå kerner i moussen.
Bland med vanillesukker og flormelis.
Husblas udblødes i koldt vand i ca 15 min.
Kram vandet fra husblas og smelt det over vandbad sammen med 2 spsk af bærsaften.
Kom husblassen i den varme bærsaft og rør grundigt.
Lad saften afkøle til stuetemperatur.
Yoghurt vendes i .
Til sidst vendes den stiftpiskede fløde deri.
Moussen hældes ovenpå kagen og stilles i køleskabet nogle timer. Evt natten over.
Gele:
200 gr frosne brombær
2 husblas
en håndfuld sukker
Kog bær sammen med sukker.
Udblød husblas i koldt vand i ca 15 min.
Mos bær gennem en si, så det kun er saften du har.
Kram vandet fra husblas og smelt det over vandbad.
Rør grundigt den smeltede husblas med saften.
Lad den køle af til stuetemperatur.
Hæld geleen oven på kagen, når hindbærmoussen er stivnet.
Stil kagen tilbage i køleskabet og lad geleen stivne.
Inden du åbnet springformen, så før forsigtigt en kniv rundt i kanten, så kage og moussen løsnes fra kageringen. Kagen kan nu pyntes efter eget ønske. Fx smelt chokolade og lav striber hen over kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar