søndag den 27. juli 2014

SMÅ HINDBÆRKAGER

En sprød lille kage, der passer perfekt til kaffen ude i haven   :-)

Portionen giver  35-40 stk

1 vanillestang
90 gr flormelis
275 gr blødt smør (til småkager bruger jeg altid AMA's bagemargerine)
270 gr hvedemel

Syltetøj:
50 gr hindbær
1 spsk vand
45 gr sukker

Bring hindbær i kog sammen med vand og sukker. Lad det koge ca 5 min. Stil det til afkøling.
Sæt ovnen på 200 grader.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk vanillekorn med flormelis og smør i røremaskine. Vend til sidst mel deri.
Kom dejen i en sprøjtepose. Klip et hul og sprøjt små klatter ud på en bageplade med bagepapir.
Tryk en lille fordybning med en finger i hver dejklat. Hæld en smule hindbærsyltetøj i hver kage.

Bag kagerne midt i ovnen ca 10 min. De bliver let gyldne. Lad dem afkøle på bagepladen  :-)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar