PIROGGER OG ENCHILADAS
Sommerferien er ved at nå sin ende, og madpakkerne truer lige om hjørnet. Her er lidt inspiration til madpakkerne :-)
Pirogger:
50 gr gær
50 gr smør
5 dl mælk
1½ tsk salt
1 tsk sukker
780 gr mel
1 sammenpisket æg til pensling
Smelt smør og tilsæt mælk. Rør gær ud deri.
Tilsæt salt og sukker.
Arbejd melet i lidt ad gangen til du får en glat og smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og form 16 boller.
Rul bollerne ud til til cirkler. Kom ca 3 spsk fyld på den ene halvdel af cirklen.
Fold den anden halvdel over, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Læg piroggerne på en plade med bagepapir.
Sæt ovnen på 225 grader, og når ovnen er varm, pensles piroggerne med sammenpisket æg og bages ca 15 min.
Forslag til fyld:
1. hakket oksekød svitset med løg, hvidløg, chili, paprika og spidskommen. Rørt sammen med revet gulerod og fihkakket tomater.
2. Skinkestrimler og revet ost med en sukkerært i midten.
3. Skinkestrimler, rejer og svitsede champignon
Enchiladas:
1 pakke tortillabrød
skiver af en god ost
salatblade
kalkunpålæg
Skyl salaten og dup den tør med et viskestykke.
Læg 2-3 blade salat i en stribe midt i tortillabrødet.
Ovenpå salaten lægges skiver af ost og kalkunpålæg.
Fold enderne ind og rul brødet sammen. Skær over på midten og enchiladaen er klar til at komme i madpakken.
Nemmere bliver det ikke :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar