BANOFFEE PIE
Banoffee Pie er en engelsk karamel tærte....og den er blevet rigtig populær i Danmark også.
Så til jer, der ikke har smagt den endnu, vil jeg stærkt anbefale jer, at prøve :-)
Idag skal vi ud til nogle rigtig gode venner. Jeg har lavet denne pie og håber, at den vil falde i deres smag :-)
Jeg har kogt kondenseret mælk til karamel, men hvis man ikke gider vente de 3 timer det tager at koge mælken, så kan man købe et glas Dulche de Leche fra bla. Urtekram. Det kan fåes i Irma og Superbest.
110 gr smør
15 digestive kiks
1 glas Dulche de Leche eller en dåse kondenseret mælk kogt ved middel varme i 3-3½ time
3 dl piskefløde
2 bananer
ca 30 gr mørk chokolade
Sæt ovnen på 175 grader.
Smelt smørret. Hak kiksene i en foodprocessor, og bland med smør.
Tryk kiksemassen ud i en tærteform med løs kant, ca 24 cm i diameter.
Bag midt i ovnen 10-12 min. Lad den afkøle.
Smør den karamelliserede mælk ud over tærtebunden.
Sæt den i køleskabet ½ time.
Skær bananerne i skiver og læg dem ovenpå karamellen.
Pisk fløden til flødeskum og fordel den ovenpå bananerne.
Smelt chokolade og sprøjt det i et mønster på kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar