tirsdag den 1. juli 2014

CHOKOLADE CUPCAKES MED FLØDEBOLLE TOPPING


Kage og flødebolle er faktisk slet ikke så tosset sammen   :-)

(ca 12 stk) Chokolade cupcakes:

3 spsk kakao
100 gr sukker
1½ dl mælk
Kakao, sukker og mælk koges op under omrøring i en gryde.

100 gr smeltet smør
100 gr sukker
1 spsk vanillesukker
1 æg
Smør, sukker, vanille og æg røres i kakaomassen.

150 gr mel
1 tsk bagepulver
Blandes i dejen til den er ensartet.
Fyldes i muffinsforme og bages 20-25 min ved 175 grader


Flødebolle topping:

30 gr vand
75 gr sukker
40 gr glukosesirup
50 gr past æggehvider
1 spsk sukker
100 gr mørk chokolade til overtræk
evt kokos til pynt

Vand, sukker og glukosesirup koges sammen ved svag varme i ca 20 min, indtil det har en temp på 116 grader eller til det begynder at blive gyldent i kanten

Æggehviderne piskes let, tilsæt 1 spsk sukker og pisk derefter skummet stift. Hæld den kogende sukkerlage i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning.
Fortsæt med at piske til massen har en god og fast konsistent.
Guffen fyldes i en sprøjtepose og toppes på de afkølede cupcakes. Stil cupcakes i køleskabet mens du smelter chokoladen.
Vend cupcaken på hoved og dyp den ned i chokolade. Drys evt med kokos eller anden pynt.
Stil cupcakes i køleskabet. Tages ud af køleskabet 20 min før servering, så kagen ikke er hård og kold.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar