JORDBÆRTÆRTE
Så snart de danske jordbær er fremme, laver jeg altid jordbærtærte.
Den jordbærtærte jeg laver, skal laves i etaper.....men den er det værd :-)
Du skal bruge:
1 bakke jordbær
Mørdej:
100 gr koldt smør
50 gr flormelis
100-150 gr mel
1 æg
Mazarinmasse:
175 gr marcipan
150 gr sukker
100 gr smør
2 æg
50 gr mel
+ 75 gr chokolade til pensling
Vanillecreme:
1 æg
15 gr maizena
korn af ½ vanillestang
40 gr sukker
2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
Mørdej: Smuldr smørret godt sammen med flourmelis og mel. Saml dejen med sammenpisket æg. Stil dejen i køleskabet ½ time.
Mazarinmasse: Bland marcipan med sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og rør godt rundt. Kom æggene i, mens du rører , og kom tilsidst melet i.
Rul mørdejen ud i en tykkelse af 3 mm på et meldrysset bord. Smør tærteformen godt og læg forsigtigt dejen i. Et godt tips er at rulle dejen forsigtigt rundt om kagerullen, så den ikke knækker under flytningen . Skær kanterne til og tryk dejen ind i kanterne.
Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag tærten i en 200 grader varm ovn i 15-20 min til den er fast og gylden. Køl den af.
Vanillecreme: Pisk æg sammen med maizena i en gryde. Krab vanillekorn ud af stangen og mas dem i lidt af sukkeret, så vanillikornene deler sig. Vanille og sukker samt mælk tilsættes i gryden. Blandingen skal koge max 1 min under omrøring. Sæt cremen i køleskabet.
Smelt chokoladen og smør den ud på den afkølede tærtebund. Sæt den igen til afkøling.
Pisk fløde til skum og vend forsigtigt cremen deri. Fordel cremen ovenpå bunden.
Pynt med jordbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar