HJEMMELAVET KETCHUP
Ketchup kan jo spises til næsten alt.
Her til aften skulle det gå lidt hurtigt med aftensmaden, derfor lød menuen på Hot Dogs.
Heldigvis havde jeg lavet ketchup igår, så nu skulle den prøvesmages.....og den er faktisk temmelig god :-)
Smagen af chili, kanel, stjerneanis og hybeneddike træder virkelig i karakter, og harmonerer virkelig godt sammen. En let krydret, men samtidig sød ketchup.
Denne portion giver ca 1 liter ketchup
1 kg tomater
1 rødløg
3 fed hvidløg
2-3 chili uden kerner
1 tsk paprika
1 stjerneanis
1/4 tsk kanel
1 tsk groft salt
75 gr brun farin
1 dl hybeneddike (æbleeddike kan også bruges)
Hak tomaterne groft. Hak løg, hvidløg og chili.
Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog.
Lad det koge ved svag varme under jævnlig omrøring i ca 45 min.
Kasser stjerneanis og blend ketchuppen med en stavblender.
Hæld det gennem en grovmasket si, og kom det tilbage i gryden.
Lad det koge i ca 20 min, stadig under jævnlig omrøring.
Smag til og kom ketchuppen på atamon skyllede glas eller flasker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar