onsdag den 16. september 2015

KÆRNEMÆLKSHORN


Hvor er det fedt, når ens børn er blevet så store, at de selv vil i køkkenet....og klarer det til UG :-)

Igår ville David på 9 år gerne bage kærnemælkshorn med marcipan og chokolade. Han klarede det super godt og resultatet er ikke mindre end fantastisk. Dog drillede det lidt med at få samlet dejen, så her måtte mor træde til med lidt hjælp :-)
Jeg opfordrer gerne mine børn til at gå i køkkenet og give børnene ansvaret...det vil gavne dem på et senere tidspunkt :-)


250 gr mel
250 gr smør
1 dl kærnemælk
25 gr gær
chokolade
marcipan
sammenpisket æg til pensling
evt smeltet hvid chokolade til pynt

Smuldr smør i melet.
Rør gær ud i mælken.
Bland det sammen og ælt godt.
Lad dejen hvile i 30 min.
Rul dejen ud til 2 runde plader, der hver skæres i 8 trekanter.
Fuld med revet marcipan og hakket chokolade.
Tril hver trekant til horn.
Lad dem hvile yderligere 30 min på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æg og bag dem i ca 12-14 min ved 225 grader.
Lad dem afkøle og dekorer med smeltet hvid chokolade



Ingen kommentarer:

Send en kommentar