tirsdag den 14. juli 2015

SOMMERKAGE MED MARCIPAN OG JORDBÆR


Sommerferien er, for vores vedkommende, startet med masser af jordbær fra svigermors have. 
Hjemmelavet jordbærtærte er et must og en tradition herhjemme. Allerede flere uger før jordbær sæsonen starte, minder David mig om, hvad der skal bages......JORDBÆRTÆRTE :-)
Idag går turen til Hjørring. Jeg er ikke for godt til at besøge mine bedsteforældre. Hverdagen er altid fuldt booket og det samme med næsten alle weekender. Så idag er hele dagen sat af til besøg hos alle bedsteforældre. 
Min farmor vil rigtig gerne have mine kager, så selvfølgelig tager vi en med til kaffen :-)


Jeg har bagt en mazarinkage med smeltet chokolade på toppen, toppet med vanillecreme og friske jordbær :-)


Mazarinbund:
200 gr marcipan
200 gr smør
175 gr sukker
4 æg
50 gr hvedemel
50 gr chokolade

Pisk marcipan. smør og sukker sammen. 
Rør æg i ét ad gangen.
Til sidst tilsættes mel.
Hæld dejen op i i springform ( 24 cm ) foret med bagepapir.
Bages 25-35 min ved 175 gr.
Lad kagen køle af.
Befri kagen fra springformen og smør et lag smeltet chokolade over. 
Lad chokoladen størkne mens du laver vanillecremen.

Vanillecreme:
1 æg
15 gr maizena
korn af ½ vanillestang
40 gr sukker
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde

Pisk æg sammen med maizena i en gryde.
Skrab vanillekornene ud af stangen og bland dem med lidt af sukkeret.
Vanillesukker og resten af sukkeret samt mælken kommes i gryden.
Varm op mens der røres - blandingen skal koge i max 1 min. og du må gerne sætte fuld speed på komfuret, så længe der røres konstant.
Sæt cremen i køleskabet.
Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt sammen med cremen når den er kold.
Fordel creme ovenpå kagen og dekorer med jordbær og evt. andre bær.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar