fredag den 29. juli 2016

TIKKA CHICKEN MASALA MED KOLD AGURK- OG MYNTE SAUCE

Elsker Tikka Chicken Masala, hvor man oplever en smagseksplosion af chili, ingefær, hvidløg, nelliker, garam masala og en masse andre lækre smage. Jeg serverer ris, Naan brød og kold agurk- og mynte sauce til. Agurk- og mynte saucen kan også sagtens bruges til en lækker fyldig og cremet græskarsuppe.... :-)

Marinade:
2 dl græsk yoghurt
4 fed finthakket hvidløg
3 tsk frisk, revet ingefær
3 tsk garam masala
1½ tsk gurkemeje
1 tsk chiliflager
1 tsk stødt nelliker
2 tsk salt
Saft af 2 lime
600 gr kyllingebryst

Tikka Masala Sauce:
2 store finthakkede løg
2 fed finthakket hvidløg
2 tsk finthakket frisk ingefær
4 spsk tomatpuré
2 tsk gurkemeje
50 gr finthakkede mandler
3 dl vand
½ dl piskefløde
Salt og peber
2 spsk olie til stegning

Agurk- og mynte Sauce:
2 dl græsk yoghurt
1 håndfuld frisk mynte
½ agurk
1 tsk groft salt

Marinade:
Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
Skær kylling i centimeter tykke stykker og vend dem godt rundt i marinaden.
Lad kyllingen trække i marinaden på køl i et par timer, gerne længere.
Når kyllingen er færdig med at marinerer, hældes kyllingen og resten af marinaden over i et ovnfast fad, og bages i ovnen ved 240 grader i 15 min.

Mens kyllingen er i ovnen tilberedes resten af retten samt agurk- og myntesaucen.

Tikka Masala Sauce:
Svits løg blanke i olien.
Tilsæt hvidløg, mandler, ingefær, gurkemeje, vand og tomatpuré.
Kog op og lad simre i 5 min.
Tilsæt kyllingen og resten af marinaden.
Varm op under omrøring og tilsæt fløden.
Smag til med salt og peber.

Agurk- og mynte Sauce:
Skær agurken i skiver og blend det med yoghurt, mynte og salt. 
Stilles i køleskabet indtil servering.

Anret ris og Tikka Chicken Masala med et par skefulde agurk- og mynte sauce ovenpå og med lune Naanbrød dertil.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar