FALAFEL
En af de få gange hvor jeg kan servere vegetar mad, uden Jørn kigger en ekstra gang.
Jeg er selv meget glad for kød, men jeg siger aldrig nej tak til falafler :-)
Første gang jeg satte tænderne i en falafel, var til Hjallerup Marked for mange mange år siden. Efter jeg flyttede herop, besøgte jeg den samme Falafelmand hvert år. Men de sidste to år har jeg ikke kunne finde ham. Og den nye der er kommet, gør det bare ikke lige så godt....
Men hvis man gider at forberede sig i god tid, så er det faktisk ganske simpelt at lave dem selv :-) Og så behøver jeg heller ikke vente til der er marked én gang om året :-)
Passer til 4 personer:
200 gr kikærter
2 l vand
Skyl kikærterne grundigt. Sæt dem i blød i vandet og stil dem tildækket i køleskabet 10-12 timer.
1 grofthakket løg
3 knuste fed hvidløg
1 spsk citronsaft
1½ tsk spidskommen
1½ tsk groft salt
1 dl vand
1 dl grofthakket bredbladet persille
½ tsk bagepulver
2-4 spsk hvedemel
1 dl solsikkeolie
Hæld kikærter i en sigte og skyl dem.
Kom kikærterne, løg, hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og vand i blenderen. Jeg brugte min stavblender.
Blend godt.
Kom farsen i en skål og vend med persille, mel og bagepulver.
Form til ca 25 små falafler.
Steges i olie på panden ca 5 min.
Serveres evt i madpandekager eller i pitabrød. Min favorit er i grove madpandekager med frisk spinat, agurk og cremefraiche dressing :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar