fredag den 8. juli 2016

ÆGTE AMERIKANSK BROWNIE


Jeg har efterhånden prøvet en del Brownie opskrifter og syslet mig frem, men har ikke haft heldet med mig til at få den helt rigtige smag og konsistens frem. Indtil jeg igår bagte den perfekte Brownie :-)
Den er klæg indeni og sprød og en smule sej udenpå :-)
Jeg elsker nødder og har tilsat grofthakkede hasselnødder, men det er valgfrit om man vil tilsætte det.

100 gr smør
2 æg
3 dl sukker
1½ dl hvedemel
4 spsk kakao
1½ tsk vanillesukker
1 knivspids salt
100 gr hasselnødder

Smelt smør og lad det afkøle.
Hak hasselnødder groft.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland mel, kakao, vanillesukker og salt i en anden skål.
Sigt melblandingen i æggemassen og rør rundt mens du tilsætter det smeltede smør.
Tilsæt de hakkede hasselnødder.
Fordel dejen i en smurt eller foret bageplade ca 25x17 cm.
Bag kagen ved 175 grader i ca 30 min.
Tjek med en kødnål eller strikkepind. Der må gerne hænge lidt dej ved pinden.
Pas på at kagen ikke bliver bagt for længe, da den skal være lidt klæg.
Lad kagen køle helt af inden den fjernes fra formen og skæres ud.
Server Brownien evt med vanilleis eller med friske bær :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar