SEMIDRIED TOMATER
Den anden dag lavede jeg semidried tomater. Det er faktisk samme princip som soltørrede tomater, bare det her er langtids-ovntørrede tomater.
De er super nemme at lave og så føler man sig lidt overskudsagtig, når duften fra de tørre tomater i ovnen, begynder at brede sig i huset.
Jeg har mulighed for at krydre dem, som jeg har lyst til. Denne gang blev det chili, hvidløg og basilikum.
De tørrede tomater, kommer jeg i et glas og spæder til med olie og så skal det bare opbevares i køleskabet.
De er rigtig lækre i sandwich, tilbehør til tapas, ovenpå en pastaret eller som fyld i en fyldt svinemørbrad. Mulighederne er uendelige :-)
De er så nemme og simple at lave. Men simpelt i et køkken er bestemt ikke at kimse af, så længe råvarerne er i topkvalitet :-)
500 gr cherrytomater
Krydderolie:
5 fed hvidløg
2 chili
en håndfuld friske basilikumblade
2 dl olivenolie
5 tsk sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
ekstra olivenolie til at fylde op med
Halver tomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad.
Pres hvidløg og kom det i olien. Hak basilikum og chili. Kom det i olien sammen med sukker, salt og peber. Bland det rigtig godt. Fordel olien over tomaterne.
Bag tomaterne 2-3 timer (indtil de er tørret ind) ved 100 grader midt i ovnen.
Fyld dem på rengjordte glas med skruelåg og fyld op med lidt ekstra olivenolie.
Den tror jeg da liiiige skal prøves :O)
SvarSletDet smager bare så godt, og så er det jo bare bruge hvad man har lyst til af krydderier :-)
SvarSlet