mandag den 1. september 2014


BASIS OPSKRIFT PÅ CUP CAKES

Muffins, Cup Cakes, Baby Cakes.....kært barn har mange navne.
Forskellen på muffins og Cup Cakes er egentlig bare den topping, du putter på en Cup Cake.

Men en god opskrift på en basis muffin følger her....Så er det jo bare med at sætte fantasien løs. Du kan tilsætte den smag og farve du har lyst til. Og her er mulighederne mange. Chokolade, kaffe, bær, nugat, nødder mm. Og derefter finder du den topping, der passer til den smag du har valgt....

Opskriften giver ca 15 muffins:

125 gr smør
125 gr sukker
125 gr mel
2 æg
½ tsk salt
½ tsk vanillesukker
½ dl mælk
1 tsk bagepulver

Opvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smør og rør mælken deri.
Pisk æggene i et ad gangen.
Balnd mel, sukker, salt, vanillesukker og bagepulver i en anden skål. 
Hæld væden i lidt ad gangen og rør til dejen er glat og ensartet.
Bland dine ønskede smags-varianter deri.
Hæld dejen i forme og bag dem i 15-20 min.

Frosting til Cup Cakes:

Smør Creme: 200 gr smør, 200 gr flormelis, vanillekorn af ½ stang vanille, evt smags-variant og farve
Smørret skal stå i stuetemp. ca ½ time inden du går igang. Pisk den hele rigtig godt til frostingen er helt glat. Fyld i en sprøjtepose og tyl dine Cup Cakes

Creme Cheese: 100 gr Philadelphia (IKKE LIGHT), 150 gr smør, ca 200 gr flormelis, korn af 1 stang vanille, evt farve.
Pisk smør og Philadelphia sammen til klumperne er væk. Pisk flormelis og vanillekorn i, til det er en glat og ensartet masse. Fyld i Sprøjtepose og tyl cremen på Cup Cakes.

Der kan også laves Flødebolletopping (opskriften er her på bloggen), mousser osv. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar