torsdag den 4. september 2014


GRÆSKARSUPPE MED GULERØDDER


Vi havde lige nogle kolde og mørke dage, og så var der stemning for suppe i familien.
Jeg er ikke meget for den traditionelle klare suppe med kød -og melboller. Jeg vil gerne have en fyldig suppe, der mætter og smager fantastisk.

1 Græskar
6 gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt chili
1 terning hønsebuillon
ca 1 l vand
salt og peber
olie til stegning

Skræl græskarret og skær kødet i mellemstore stykker. Skræl gulerødder og skær dem i mellemstore stykker. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt græskar og gulerødder og svits dem med.
Hæld vand ved (til det lige præcis dækker grøntsagerne).
Lad suppen koge under låg.
Tilsæt buillon, ingefær, chili, salt og peber. Kog til grøntsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender og smag til med krydderier.

Suppen kan sagtens spises, som den er, men vi fik sprødstegt bacon drysset over. Det kan varmt anbefales.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar