torsdag den 4. september 2014

PIROGGER MED RABARBER, MARCIPAN OG HVID CHOKOLADE


Fryseren er fyldt med frugt og bær ude fra svigermors køkkenhave. Pladsen er ved at være trang, så nu skal der tænkes kreativt, for at få tyndet ud i det. Der er lavet gele og marmelade i lange baner. Nu kaster jeg mig over andre søder sager.
Her har jeg lavet pirogger af mørdej og fyldt den med rabarber. De er virkelig lækre og det er svært kun at holde sig til ét stykke  :-)

Mørdej:
100 gr smør
200 gr mel
50 gr flormelis
korn fra 1 vanillestang
1 sammenpisket æg

Rabarberfyld:
400 gr rabarber
1 spsk vand
6 spsk sukker
korn af 1 vanillestang

Fyld:
120 gr marcipan
120 gr hakket hvid chokolade

Skrab korn ud af vanillestang. Kom alle ingredienser til mørdejen i en røremaskine og rør til det er en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskabet 1 time.

Skyl rabarber og skær dem i små snitter. Kog dem med vand, sukker og vanillekorn ved svag varme til rabarberen er mør (ca 10 min). Hæld massen gennem en si, så saften forsvindet. Lad det afkøle.

Rul dejen ud til en stor cirkel. Stik cirkler med en udstikkerform eller evt et stort glas (ca 10 cm i diameter). Pensl kanterne med sammenpisket æg. Læg marcipan, hvid chokolade og rabarberfyld på den ene halvdel af dejcirklen. Fold dejen over, og luk kanterne med en gaffel.

Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir. Bag piroggerne midt i ovnen, ved 200 grader i 15-18 min, til de er gyldne.

Pynt piroggerne med flormelis eller server dem med creme fraiche eller en kugle god vanilleis.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar