lørdag den 26. september 2015

CHOKOLADEKAGE MED KAFFEGLASUR


Idag er vist bare en af de dage, hvor jeg går helt amok i køkkenet. Jørn er ikke hjemme og børnene er ikke til at komme i kontakt med. De holder weekend foran hver deres Ipad i de mest ubehagelige, henslængte stillinger :-)

Så efter den helt store marmelade produktion, er jeg gået i krig med, ikke bare én, men med to kager.....måske det var på sin plads, at invitere nogen til aftenskaffe idag :-)

Chokoladekage er altid et hit hos børn, så for at gøre den lidt ekstra lækker, så vi voksne også kan være med, mixede jeg en kaffeglasur sammen og smed ovenpå.


200 gr smør
100 gr mørk chokolade
2 æg
120 gr sukker
180 gr hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker

Smelt smør og chokoladen over vandbad.
Pisk æg og sukker til en lyst og luftig masse.
Vend chokolademassen i æggemassen med en dejskraber.
Bland mel, bagepulver og vanillesukker og vend det i choko/æggemassen med dejskraberen, indtil du har en ensartet dej.
Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen nederst i ovnen på 175 grader i 35-40 min.
Lad kagen afkøle.

Glasur:
2 spsk instant pulverkaffe
1 spsk kogende vand
50 gr smør
100 gr mørk chokolade

Rør pulverkaffen ud i vandet over vandbad.
Tilsæt smør og chokolade.
Smelt og rør det til en ensartet og blank glasur.
Hæld det over kagen og dekorer med evt. kokos, krymmel, eller som jeg har gjort her, med ristet nøddemix.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar