NAPOLEONSHATTE
Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidste har sat mine ben inde hos en bager. Men jeg kan huske, at noget af det bedste jeg kunne købe hos bageren, var Napoleonshatte.
En lækker blanding af småkage og kransekage dyppet i chokolade.
I morgen skal mine kollegaer forkæles med lidt lækkert i kaffepausen. Og denne gang faldt valget på disse lækre kager.
Opskriften giver ca 18 kager:
Mørdej:
1 sammenpisket æg
150 gr stuetemp. smør
300 gr hvedemel
100 gr flormelis
Kransekagemasse:
250 gr marcipan
100 gr flormelis
1 æggehvide
Endvidere:
Smeltet mørk chokolade til at dyppe bunden i.
Smuldr smøret i melet og flormelis.
Saml dejen med sammenpisket æg.
Rør flormelis og æggehvide sammen indtil flormelis er opløst.
Rør det sammen med marcipan til en ensartet masse.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
Udstik cirkler (ca 8 cm i diameter).
Tril en lille marcipankugle og placer en på hvert stykke dej.
Tryk med tre fingre dejen ind omkring marcipankuglen.
Bag kagerne 8-10 min ved 200 grader til de er let gyldne.
Lad dem afkøle.
Dyp kagerne i en god, mørk, smeltet chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar