CITRONFROMAGE
Vi kender alle den klassiske citronfromage...jeg forbinder den ihvertfald med min barndom hos mormor og morfar. Dengang var citronfromagen meget populær....og nu er den på vej tilbage :-)
Opskriften giver 8 portioner:
8 blade husblas
6 past. æggeblommer
6 past. æggehvider
100 gr sukker
2 tsk revet citronskal
1 dl friskpresset citronsaft
½ l piskefløde
Læg husblas i blød i koldt vand i ca 15 min.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
Kram vandet fra husblassen og smelt det over vandbad.
Bland det smeltede husblas med citronsaft og citronskal.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk fløden til skum men gem lidt til pynt.
Vend citronsaften sammen med æg/sukkermassen.
Vend flødeskum deri med en dejskraber.
Til sidst vendes den stiftpiskede æggehvide forsigtigt i.
Anret fromagen i portionsglas eller hæld det i en skål.
Lad det stå et par timer i køleskabet.
Pynt med flødekum.
MUMS..... :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar