onsdag den 14. januar 2015

KLEMENTINTÆRTE MED MANDLER


Klementiner er i højsæson lige nu. Selvom de er fantastiske, som de er....men jeg kan rigtig godt li at bruge dem i madlavning? 
Igår brugte jeg skiver af klementin i en spinatsalat, hvilket kan anbefales :-)
Derudover har jeg begivet mig ud i et andet projekt...som faktisk er blevet helt godt  :-)
Klementintærten kan sagtens serveres som den er, men en kugle lækker vanilleis ville bestemt ikke ødelægge anretningen eller smagen :-)


5 økologiske klementiner
500 gr marcipan
50 gr blødt smør
4 æg
2 spsk mel
50 gr smuttede, hakkede mandler

Tærtedej:
100 gr smør
120 gr flormelis
210 gr hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 æg

Skyl klementinerne og fjern blomsten.
Læg de hele klementiner med skal i en gryde med vand og kog dem under låg i 2 timer.

Tærtedej:
Smuldr smør i flormelis, mel og vanillesukker.
Saml dejen med sammenpisket æg.
Pres dejen ud i en smurt tærteform.
Prik huller i bunden med en gaffel.
Stil dejen i køleskabet mens cremen laves.

Tænd ovnen på 190 grader.
Halver klementinerne og fjern kernerne.
Blend klementinerne (med skal).
Riv marcipanen groft og rør det sammen med blendet klementin, smør og æg. 
Rør til sidst melet i.
Fordel cremen i tærten.
Drys med hakkede mandler.
Bag tærten 40-45 min midt i ovnen.

Lad tærten køle af, drys med lidt flormelis og server med en kugle lækker vanilleis  :-)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar