tirsdag den 8. november 2016

KARAMELLER MED INGEFÆR

Lækker gylden farve og fløjlsblød konsistens.... what's not to like?
Den første sne er faldet, og der sker altid et eller andet ved mig, der gør at jeg skynder mig i køkkenet for at lave noget lækkert til de mørke aftener med levende lys og familiehygge.

Det er bare lidt mere hyggeligt, at lave sine egne karameller, end at gå ned til købmanden og købe de knitrende poser. Og så ser det virkelig indbydende ud, at servere de hjemmelavede frem for købte. Desuden også en rigtig god værtindegave :-)


20-30 stk.

3 dl piskefløde
150 gr sukker
80 gr glukosesirup
½ tsk salt
1 tsk stødt ingefær

Bland fløde, sukker og glukose i en tykbundet gryde og bring det i kog.
Lad det koge ved middel varme i ca 30 min. til karamelmassen er gylden og tykflydende.
Massen skal være ca 120 grader. Brug et chokolade -eller sukkertermometer.
Tag gryden af varmen og og rør salt og ingefær deri.
Hæld massen i en form foret med bagepapir ( fx. en brødform)
Lad den stå i køleskabet natten over.
Med en skarp kniv skæres karamellerne ud i passende firkanter og pak dem ind i evt. mellemlægspapir eller bagepapir.
Opbevares i en tætlukket beholder i køleskabet.

Skift evt. ingefær ud med rålakrids, revet citronskal eller bare lad karamellen være naturel :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar