tirsdag den 8. november 2016

CREME BRULEE


I weekenden hold vi fødselsdag for Christoffer som blev 15 åt. Familien var inviteret til middag. Som dessert havde Christoffer bestilt Creme Brulee...og der må siges, at det var vi bestemt ikke kede af :-) I min familie eeeelsker vi Creme Brulee :-)

Passer til 4 pers.

4 dl piskefløde
1 vanillestang
80 gr sukker
4 past. æggeblommer
sukker til karamellåg
Brulee-Brænder

Flæk vanillestangen og bland kornene med lidt ad sukkeret.
Kom fløde og de flækkede vanillestænger i en gryde.
Kog op under omrøring og sluk for varmen.
Lad fløden trække i 15 min.
Pisk let sukkerblandingen med æggeblommerne og pisk det i den varme fløde.
Fordel cremen i 4 kolde ramekiner.
Sæt dem på en bageplade og ind i ovnen.
Bag dem ved 140 grader i 40 min, indtil cremen har sat sig og giver efter ved tryk.
Lad cremen køle af og sæt dem i køleskabet i mindst 3 timer.

Lige inden servering, drysses et tyndt og jævnt lag med sukker over cremen.
Brænd med Brulee-brænderen indtil sukkeret er karamelliseret.
Serveres med det sammen evt. med lidt friske bær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar