CHOCOLATE CHIP CUPCAKE MED YOGHURT FROSTING
Idag havde vi inviteret familien til Christoffers fødselsdag. Dog en lidt forsinket fødselsdag, da Jørn har været på arbejde i Afrika. Vi startede ud med den helt store brunch med scrambled eggs, bacon, pølser, pålæg, frugt og lakse tapas. Til kaffen havde fødselsdagsbarnet bestilt cupcakes. Det blev bl.a. disse chocolate chip cupcakes med den cremede, søde og alligevel syrlige frosting, som er virkelig lækker på mange slags kager. Det er jo bare at prøve sig frem. Jeg har også brugt frostingen på en almindelig chokolade kage, hvilket fungerede ganske godt :-)
CUPCAKES:
120 gr mel
140 gr sukker
1½ tsk bagepulver
lidt salt
1 æg
40 gr smør
1½ dl mælk
korn af 1 vanillestang
Forvarm ovnene til 180 grader.
Bland mel, sukker, bagepulver, salt og smør sammen og pisk det, til det ligner revet ost.
Pisk æg, vanillekorn og mælk sammen og bland det med det tørre.
Fyld muffinsformene og bag dem midt i ovnen i 20-25 min.
Lad kagerne køle af.
FROSTING:
4 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt 10%
4 spsk flormelis
korn af 1 vanillestang
Pisk fløden let og tilsæt flormelis.
Pisk indtil det næsten er smør.
Tilsæt græsk yoghurt og vanillekorn.
Pisk kort med til det er godt blandet.
Sprøjt yoghurt frostingen på kagerne og pynt dem evt med tørret hindbær :-)
Det er meget vigtigt, at den græske yoghurt er 10 %, da light udgaven er mere vandet og vil medvirke til at frostingen falder sammen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar