RABARBER MUFFINS MED MARENGS
Lækre svampede cup cakes med rabarber, hvid chokolade og mandler :-)
Rabarberne gør muffinsene både saftige, søde og syrlige på en virkelig lækker måde.
Marengs toppingen giver det sidste finish både for syns- og smags skyld.
Hvis du har en gasbrænder, kan jeg stærkt anbefale at du giver hver cup cake en hurtig tur med brænderen. Det giver et rigtig flot spil på toppingen.
Opskriften giver ca 20 cup cakes:
250 gr smør
250 gr sukker
4 æg
300 gr rabarber skåret i mindre stykker
150 gr hvid chokolade, groft hakket
300 gr hvedemel
100 gr mandler, groft hakket
1 ½ tsk bagepulver
1 spsk fint revet appelsinskal
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pisk sukker og smør lyst og luftigt.
Tilsæt æggene ét ad gangen. Pisk godt mellem æggene.
Bland rabarber og chokolade sammen med en lille smule af melet.
Vend mandler, bagepulver og appelsinskal sammen med resten af melet og tilsæt det til æggeblandingen.
Rør godt.
Tilsæt rabarber og chokolade og rør godt.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem midt i ovnen 25 min.
Mens kagerne afkøles, laves marengs.
2½ past. æggehvider
2½ dl flormelis
Pisk æggehviderne stive og luftige.
Tilsæt flormelis og pisk godt og længe.
Marengsen er klar, når du kan holde skålen på hoved uden marengsen falder ud.
Kom marengsen i en sprøjtepose, evt med en tyl i.
Top cup cakes op med marengs og brænd evt. med en gasbrænder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar