mandag den 29. december 2014

PANNA COTTA MED FRISKE BÆR

Panna cotta og råmarinerede bær

Vi har til tradition at holde nytårsaften sammen med to hold genboer. Det er festligt, hyggeligt og ikke mindst lækkert, da vi skiftes til at ligge hus og mad til. 
Sidste år var det min opgave, at medbringe desserten. Det blev til denne lækre og cremede Panna Cotta med friske bær i sprød chokolade skål. 
Nytårs aften, syntes jeg, at man skal kræse lidt ekstra for smagsløgene og ikke mindst øjnene. Det gør bestemt ikke noget at årets sidste måltid både ser godt ud, men også smager himmelsk.
Så skru op for kreativiteten og de lækre råvarer.

Opskriften giver 16 portioner:

16 chokolade skåle (kan købes i div. dagligvarer butikker)
½ l piskefløde
2 dl mælk
1 vanillestang
150 gr sukker
6 blade husblas
300-400 gr friske bær

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde, mælk, sukker og vanillekorn i en gryde. Lad det komme op til kogepunktet under omrøring.
Tag gryden af varmen, kram vandet fra husblassen og smelt husblas i den varme fløde masse.
Hæld massen over i en skål, gennem en si og lad den afkøle til stuetemperatur.
Når fløde massen er faldet til stuetemperatur, hældes massen op i chokolade skålene.
Sæt dem i køleskabet til de er stivnet.
Anret på tallerkener og dekorer med friske bær. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar