lørdag den 6. december 2014

JØDEKAGER

Mange foretrækker pebernødder, vanillekranse eller brunkager, som deres favorit julesmåkage.
Mig selv derimod, elsker jødekager og forbinder dem helt og holdent til julen. 
Jeg har valgt at pifte den almindelige jødekage op med noget så simpelt, som grovhakkede mandler.
Enkelt og helt fantastisk  :-)

Opskriften giver ca 50 stk:
Dej:
150 gr blødt smør
300 gr hvedemel
100 gr flormelis
1 sammenpisket æg

Topping:
1 sammenpisket æg
kanelsukker
ca 50 gr hakkede mandler

Rør smør, mel og flormelis sammen i røremaskinen. Saml dejen med æg.
Stil dejen på køl min. ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik kagerne ud.
Kagerne ligges på en bagplade med bagepapir.
Pensl kagerne med sammenpisket æd, drys med kanelsukker og hakkede mandler.
Bag jødekagerne midt i en forvarmet ovn 190 grader i ca 10 min. til de er let gyldne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar