onsdag den 26. oktober 2016

GRÆSKAR PÚRE OG PUMPKIN SPICE


Græskar forbinder vi nok mest med græskar lygter og (u)hygge.
Men hvis vi lige udforsker det orange vidunder, så er der jo et hav af lækkerier og muligheder.
Jeg har før lavet cremet suppe, brød og kager af græskar. Kernerne er fantastiske hvis man rister og salter dem. Men alt dette er jo ikke nogen nyhed for nogen af os.....vi bruger det bare ikke så meget som vi egentlig burde.
Anyway........Jeg eeeeelsker Hokkaido græskar. Hvis man halverer det, skraber kernerne, pensler det med lidt oliven olie og bager det ca 45 min ved 175 grader varmluft, så kan græskar kødet blendes til en fantastisk púre.
Del evt. púreen op i portioner og frys ned til senere brug :-)

Og hvis der virkelig skal kræses om den orange púre, så lav denne krydderi blanding.
4 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt muskatnød

Bøde i kage, brød, supper og gryderetter, giver krydderi blandingen et ekstra pift til græskaret.
Blandingen kan også anbefales i en café latte :-)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar