fredag den 18. december 2015

HJEMMELAVET GLØGG


Julen er i fuld gang og jeg syntes at december er fløjet forbi ufattelig hurtigt. Der er en lille uge til juleaften, og i morgen skal der julehygges i familien. Min søster og hendes familie kommer for at ønske glædelig jul og bytte julegaver. 
Der er bestemt lagt op til at vi skal hygge med æbleskiver og gløgg. Jeg er plejer bestemt ikke at være til gløgg, men tænkte, at jeg ville give det en chance igen...det kunne jo være at jeg var blevet "voksen" :-)
Jeg gik i køkkenet og lavede gløgg, som simpelthen slår den købte i karton, med længder :-)
Hvis I står for at lave gløgg op til jul, så prøv den her....jeg har testet den, og den er mere end godkendt :-)

Til ca 4 pers:

2 dl friskpresset appelsinsaft
Skal af ½ appelsin
2 dl vand
275 gr sukker
5 hele nelliker
2 hel kanel
3 hel allehånde
1 flaske rødvin
100 gr rosiner
50 gr smuttede mandler

Kog appelsinsaft, skal, vand, sukker og krydderier under låg i ca ½ time.
Tag krydderierne op af gryden og tilsæt rødvinen.
Varm gløggen godt op og tilsæt rosiner og de hakkede mandler.
Server gløggen i tykke glas med en skive appelsin i.



Glædelig jul til jer alle
:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar