søndag den 1. februar 2015

FASTELAVNSBOLLER MED MARCIPAN OG BLÅBÆR


En lidt mere festlig fastelavnsbolle blev det også til idag :-)
Signe har valgt den meget gennemtrængende røde glasur...men fastelavn er vel også børnenes fest. Så mor her, lavede jo selvfølgelig den rødeste glasur hun kunne komme til :-)
Bollerne er bagt af en forenklet briochedej, så de er både enkle og super lækre.

Opskriften giver ca 12-14 boller:

25 gr gær
3 spsk lunken vand
200 gr blødt smør
3 æg
ca 350 gr mel
1 sammenpisket æg til pensling
50 gr marcipan
4-6 spsk blåbærmarmelade
flormelis og farve til glasur

Opløs gær i lunkent vand.
Rør smør og æg deri.
Saml dejen med melet.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
Tryk dejen ud på et meldrysset bord. Dejen skal være ca 2 cm høj.
Stik dejen ud i cirkler (ca 8 cm) evt med et glas.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca 30 min.
Lav en fordybning i hver bolle (jeg brugte et snapseglas).
Rør marcipan med marmelade til en ensartet masse.
Fyld ca en tsk i hver fordybning.
Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 250 gr i ca 10 min.
Pynt med glasur....eller endnu bedre, med smeltet chokolade :-)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar