torsdag den 10. marts 2016

BANANKAGE MED MARCIPAN


Hjemme hos os smider vi så lidt mad ud, som muligt, Der er næsten altid et eller andet det kan bikses sammen med. Det sker tit, at når jeg kigger i frugtskålen, så ligger der altid nogle overmodne bananer, som børnene undgår at tage med i skole og børnehave. Har man en rest marcipan og noget snolder tilbage fra julen, er det jo bare med at få det brugt. 
I denne weekend er der mange fødselsdage i vores familie, så derfor gik alle mine rester til denne helt vidunderlige banankage med marcipan....og så var det jo oplagt, at bruge noget af alt det chokolade vi havde liggende som dekoration på kagen :-)


Kagen passer til ca 10 personer:

2 tsk vanillesukker
225 gr sukker
3 æg
1½ tsk bagepulver
250 gr mel
125 gr smør
3 modne bananer
100 gr ren rå marcipan
150 gr mørk chokolade til overtræk

Pisk æg hvidt og luftigt med sukker og vanillesukker.
Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend det godt sammen.
Tilsæt det smeltede og afkølede smør.
Vend de moste bananer i sammen med groftrevet marcipan.
Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca 50 min.
Afkøl kagen.
Smeltchokolade over vandbad og fordel det på kagen.
Dekorer evt med forskelligt chokolade som vist på billedet, eller evt med hakkede nødder, frysetørret hindbær mm.

God bagelyst :-)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar