NØDDETREKANTER
Den sidste tid, syntes jeg virkelig, at jeg har svigtet mit køkken og ikke mindst min højt elskede Kitchen Aid. Arbejde, familie og daglige gøremål har fyldt meget på det sidste og der er derfor ikke blevet leget så meget i køkkenet. Og gud, hvor har jeg savnet det!!!!
Nu skal der bages :-)
Denne gang blev det til disse nøddetrekanter. Lækker marcipan, knasende nødder og herlig karamel....gotta love it :-)
10-12 stk:
Bund:
1 æg
60 gr flormelis
190 gr margerine
250 gr hvedemel
Mazarinmasse:
125 gr ren rå marcipan
60 gr sukker
60 gr margerine
1 æg
Nøddemasse:
100 gr margerine
100 gr glukosesirup
100 gr sukker
1 dl piskefløde
100 gr nødder (evt peanuts og hasselnødder)
Pynt:
100 gr mørk chokolade
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bund:
Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Tryk dejen ud i en bardepande (ca 23x33 cm)
Mazarinmasse:
Marcipan og sukker æltes sammen med halvdelen af margerinen til den er klumpfri. Resten af margerinen tilsættes sammen med æg. Rør til en glat masse.
Mazarinmassen bredes ud over bunden og det bages 15-20 min ved 210 grader. Kagen skal være lysebrun og mærke fast på overfladen.
Nøddemasse:
Margerine, glukosesirup og sukker koges op og koger til det er brunt, dog ikke brændt :-) Rør regelmæssigt mens det koger.
Piskefløde tilsættes - pas på! Det sprøjter. Rør godt mens massen koger.
Nødderne hakkes fint og blandes godt i karamelmassen.
Nøddemassen fordeles over kage og den bages færdig i ovnen 5-10 min ved 210 grader.
Afkøl kagen og skær den i trekanter.
Smelt chokoladen og dyp kanten på hver trekant i det smeltede chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar